Thursday, September 13, 2007

Hodža optužen za pedofiliju


Dvanaestogodišnju devojčicu iz Gluhe Bukovice, kod Travnika, dve godine na časovima veronauke seksualno je zlostavljao lokalni hodža. Kako prenosi banjalučki list “Fokus”, devojčica se poverila majci, rekavši joj da više ne može da ide na časove veronauke, jer hodža traži da ga drži za polni organ dok je uči da klanja.

Advokat Duško Tomić, koji će u utorak 19. septembra pred sudom u Travniku zastupati devojčicu, kaže da je protiv ovog travaničkog hodže podignuta i potvrdjena optužnica, na osnovu koje je pre 15 dana održana prva rasprava, a druga je zakazana za utorak, 19. septembra.

Zbog zaštite identiteta žrtve iz ovog slučaja isključena je javnost.

Advokat je rekao da na ovom slučaju radi dve godine i da se Islamska zajednica Travnika protivila podnošenju optužnice, svrstavajući se na stranu hodže, a ne maloletne žrtve zlostavljanja.

Tomić za “Fokus” pojašnjava da su previdjene kazne za ovo nedelo jako male, te da se u suzbijanje pedofilije mora uključiti cela društvena zajednica, škola i sredstva informisanja. Na zapadu, kako kaže Tomić, za pedofiliju predlažu se kazne kastriranja muškaraca koji su imali kontakt s decom.

“U ime oštećene porodice tražiću najveću kaznu, a maksimalna predvidjena kazna za bludničenje nad detetom je pet godina”, ističe Tomić i dodaje da bi i u BiH trebalo menjati visinu predvidjene kazne ili uvesti kastriranje.

Tomić kaže da je pedofilija bolest ili nastranost 21. veka i da kod velikog broja muškaraca rastu seksualni apetiti prema deci više što se njihove godine starosti povećavaju. On ukazuje na pošast pedofilije putem interneta gde se trguje fotografijama djevojčica.

“Pedofilija na decu ostavlja neizlečive i trajne traume, koje se kasnije pretvaraju u odbojnost prema muškom polu i obično se ta deca nikada ne udaju i ne žene”, kaže Tomić. On je istakao da je seksualno iskorišćavanje dece od verskih službenika prisutno u svim religijama, a naročito u katoličkoj, gde se sveštenstvo ne ženi.

No comments:

2.5 LB Container of Micro Plant Powder