Saturday, September 1, 2007

Cigan se polomio


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente nalazi se u bolnicu u Bilbaou. Prema prvim informacijama, Mali Napoleon je u četvrtak uveče doživeo težak pad u garaži svoje kuće, pri čemu je polomio četiri rebra, ključnu kost, a zbog loma rebara došlo je i do pucanja plućne maramice.
- U ovom trenutku još uvek osećam velike bolove, ali u nedelju ću se uputiti kolima za Beograd, jer ne smem da letim zbog pluća. Srećom, imam odlične pomoćnike koji će mi olakšati posao - rekao je Klemente u kratkoj izjavi za „Rojters“.
Portparol FSS i sekretar stručnog štaba fudbalske reprezentacije Aleksandar Bošković juče ujutru se čuo sa Klementeom i ovaj mu je u razgovoru preneo da bi prema prognozama lekara trebalo da ostane u bolnici šest dana,
a potom bi bio podvrgnut šestonedeljnom oporavku koji podrazumeva mirovanje i izričito isključuje putovanje avionom. - Selektor Klemente mi je rekao da će u nedelju, na ličnu odgovornost, izaći iz bolnice. Pošto zbog plućne maramice ne sme da putuje avionom jer ne sme da bude izložen promenama pritiska, on će kolima stići za Beograd. On je takvu odluku doneo zbog značaja utakmica i u interesu srpskog fudbala. Zahvalni smo mu što je situaciju u kojoj se nalazi podredio tome i u Savezu ćemo učiniti sve da se oseća što bolje - izjavio je portparol FSS Aleksandar Bošković.
Na Terazijama, međutim, nisu uzimali u obzir mogućnost da Havijer Klemente ne bude u stanju da u nedelju prekine lečenje.
- Ako je selektor spreman da podnese te napore, mi tu ništa ne možemo. On je rekao da će u nedelju moći da krene za Srbiju i nismo razmatrali slučaj da on neće doći. Iz Saveza će neko krenuti za Bilbao po njega i putovaćemo običnim automobilom jer mi je selektor rekao da se najbolje oseća u sedećem položaju i da ne sme da leži. Predviđamo da ćemo u Beograd stići pre prvog treninga reprezentacije koji je predviđen za ponedeljak posle podne - dodao je Bošković.
Selektor će, kako kažu u FSS, do utakmice sa Finskom obavljati sve poslove kao i dosad, osim što neće aktivno učestvovati na treninzima. Posle subotnjeg meča sa Fincima, selektor Srbije će u nedelju ujutru, posle relaksacionog treninga „orlova“, ponovo sesti u automobil, a krajnje odredište će biti Lisabon. Nakon utakmice na stadionu „Hoze Alvelade“, Havijer Klemente će krenuti kući za Bilbao. Cela deonica koju će automovilom preći selektor iznosi nešto više od 6.000 kilometara.
Okupljanje naše reprezentacije predviđeno je za ponedeljak u 12 časova u sportskom centru hotela „Prezident“ u Kovilovu. Zbog obaveza u klubovima sa danom zakašnjenja stići će samo članovi Fjorentine golman Vlada Avramov i vezista Slavko Kuzmanović (igraju u ponedeljak protiv Milana).

No comments:

2.5 LB Container of Micro Plant Powder